Yoga voor vrouwen van elke leeftijd:

de hulp bij hormonale klachten

Last van de overgang, een kinderwens, menstruatieproblemen of andere hormonale klachten? Met hormoonyoga breng je je hormonen in evenwicht!

Wellicht denkt u wat nu weer, dat kan ik me heel  goed voorstellen in het enorme aanbod van yoga. Uitleg: Tijdens mijn yogalessen werd ik erg vaak geconfronteerd met hormonale klachten, ik ben me gaan verdiepen in de oh zo moeilijke hormonale cyclus van de mens! Zo kwam ik bij Dinah Rodrigus (de grondlegster) en uiteindelijk bij Sylvia Mullaart-Bonn en ben ik de opleiding voor hormoonyoga gaan volgen. Beide dames hebben een prachtige vitale uitstraling en zijn al tientallen jaren actief met hormoonyogatherapie.  En ja hoor het werkt echt!

Wat is hormoonyoga  

Hormoonyoga bestaat uit een serie stevige, dynamische yoga-oefeningen , waarbij door de training van vaardigheid en kracht het hormoonniveau gunstig wordt beïnvloed. Sylvia Mullaert (grondlegster van hormoonyoga Nederland) zegt: ‘Het is geen softe yoga zoals we die over het algemeen kennen. Door krachtige ademhalingstechnieken met dynamische oefeningen te combineren stimuleren we de eierstokken, de schildklier, de hypofyse, en de bijnieren. De productie van progesteron en oestadiol (een oestrogeen) neemt toe, waardoor het hormonale evenwicht zich kan herstellen. Omdat de hormoonproductie gestimuleerd wordt, is hormoonyoga niet geschikt voor iedereen.  Vrouwen schrikken wel van de intensiteit van de oefeningen. Maar als je ze eenmaal beheerst, overwin je jezelf. Dat geeft een heerlijk gevoel.’

 Het effect volgens de  deelnemers: je komt weer in balans en de hormonale symptomen verdwijnen. Van slaapproblemen, hoofdpijn, opvliegers/stemmingswisselingen tot vaginale droogheid. Het libido stijgt en veel vrouwen beleven een nieuw gevoel van welzijn in lichaam en ziel. Hormoonyoga is een holistische alternatief voor hormoonaanvulling.

In mijn hormoonyoga-lessen staat stressreductie centraal. Ik ben er van overtuigd dat naast lichamelijke factoren ook stress kan leiden tot problemen in de hormoonhuishouding. Hormonen zijn de dragers van je gevoel. Voel je je  gestrest, lusteloos of verdrietig dan heeft dat o.a direct invloed op je hormonen.

Voor Wie: Hormoonschommelingen lopen als een rode draad door het leven van de vrouw. Al tijdens de puberteit beginnen de hormonen op te spelen, om tijdens de menopauze weer drastisch te dalen. Die voortdurende pieken en dalen in de hormoonproductie zorgen voor heel wat klachten. Menopauzale klachten , PMS, menstruatieproblemen, na de zwangerschap, tieners met hormonale problemen, PCOS,  geen menstruatie, een hoge bloeddruk, kinderwens, overgangsgerelateerde klachten…….kunnen een grote invloed hebben op de levenskwaliteit. Met hormoonyoga trachten we de hormonen op een natuurlijke manier weer in evenwicht te brengen en zo ook eventuele klachten aan te pakken. Met de oefeningen bereik je naast lichamelijke rust ook mentale rust, wat hormoonyoga ook voor vrouwen met een zwangerschapswens interessant maakt. Hormoonyoga is ook voor vrouwen zonder specifieke problemen een aanrader. Het doet je vitaal voelen en versterkt je vrouwelijke vormen

Heb je last van hormonale klachten die je uit balans brengen? Je hoeft geen klachten te hebben, preventief vanaf je 30/35 jaar is een verstandige keuze. Ook voor vrouwen en meisjes met o.a menstruatieklachten, een kinderwens, na de bevalling, pms, heeft hormoonyoga een positief effect op het hormoonniveau!

 Kennismakingsworkshop Hormoonyoga

Ben je uit balans of heb je stemmingswisselingen, pms of opvliegers? Dan heb je waarschijnlijk last van hormoonschommelingen door cyclus of overgang. Gelukkig is aan die akelig irritante buien en gevoelens iets te doen door hormoonyoga! In deze eendaagse workshop maak je kennis met een serie oefeningen van Dinah Rodrigus, aangevuld met andere yogische hormoontechnieken, en Fusion-hormoonyoga. Stap voor stap maak je kennis met de oefeningen, je krijgt praktische tips , oefeningen op maat en papier  waardoor je vol vertrouwen en energie naar huis gaat. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben.

 Kosten: 70 Euro

Opgeven: Bij hormoongerelateerde borstkanker of ernstige endometriose eerst overleg. Na de inschrijving krijg je een vragenlijst toegestuurd!

Per mail: info@happyyoganoordwijk.nl  0633733591

Hierna is er de gelegenheid om in te stromen in de wekelijkse hormoonyogales!