Babymassage

 

Aanraken is een basisbehoefte. En wat je aandacht geeft groeit!

Babymassage werkt rustgevend en versterkt de band met je kind. Het is van onschatbare waarde voor de psychische en lichamelijke ontwikkeling van je kind. Massage bevordert de groei, spijsvertering en het slaapritme. De baby raakt vertrouwd met de massage, waardoor het zich nog meer leert ontspannen. Het is een prima manier om de natuurlijke band tussen jou en je baby te versterken. Naast wiegen en knuffelen is de babymassage een waardevolle manier om intensief contact te maken met je baby, omdat je de lichaamstaal van je baby beter leert verstaan. Babymassage is een bijzondere manier om elkaar beter te leren kennen!

 

Zonder woorden leren we de lichaamstaal van de baby verstaan. In de eerste negen maanden is dit de enige taal die de baby spreekt. Met babymassage, activeer je zowel je eigen zintuigen als die van je baby, waardoor je intuïtief aanvoelt wat goed is voor je baby.

Leeftijd baby/werkwijze

Vanaf 6 weken tot de baby gaat kruipen. De massagetechniek bestaat uit rustgevende ritmische bewegingen. We werken met Shantala (oude Indiase massagevorm ) Bio-release (gaat uit van de eenheid in lichaam en geest en de samenhang tussen emoties en spierspanning) een zachte massagevorm.

 

  • Wat bereik je met het volgen van de cursus?
  • Het leren luisteren naar de lichaamstaal van de baby
  • Massages van het hoofd, buikje, rug, armen, benen en de voetjes
  • Het leren verminderen van darmkrampjes van de baby

 

Ik ben gediplomeerd baby massage docente (tijdens de opleiding zijn o.a aromatherapie, bach bloemens, kinesiologie , reflexologie en osteopathie veelvuldig behandeld.

Cursus 4 lessen woensdag 10.00 tot 11.30 kostten 85 euro. Kleine groepjes!
Iedere les komt er een thema aan bod. Zelf meenemen: grote en kleine handdoek/omslagdoek/massageolie: liefst ongeparfumeerde amandel olie (de tuinen) klein plastic bakje met deksel/voeding.

Babymassage + Baby Yogales

14 september

21 september

28 september

5 oktober