Mijn Kracht

De rode draad in mijn leven zijn: kinderen, ouders,organiseren, begeleiden, observeren, luisteren, leuke activiteiten aanbieden kortom lekker bezig zijn. Van eerste sprong in het diepe tot diploma, van chaos tot structuur van angst naar vertrouwen.


Wat je aandacht geeft groeit!

Mijn achtergrond

Als kind uit een groot gezin speelde ik met mijn vriendinnetjes en vriendjes het liefst buiten. Eerst in de tuin en later in de o zo vertrouwde buurt. Een jeugd die je iedereen zou toe wensen. Ik speelde trouwens vaak schooltje of met mijn beer waar ik alles voor regelde dus dat ik met kinderen zou gaan werken stond voor mij al snel vast.

Later rolde ik dan ook als kinderobservatieverpleegkundige in de hulpverlening en speelde in op de diversiteit van de hulpvraag van ouder en kind. Het ene moment stond ik te voetballen en hielp bij het huiswerk, het andere moment stelde ik een behandelingsplan op. Met andere woorden een enorme uitdaging waarbinnen de interacties en de psychologie achter het kind mij enorm boeide. Ondertussen volgde ik nog een management opleiding aan de Leidse hoge school en de vele trainingen en bijscholingen die het werk met zich mee bracht. Na hier ruim twintig jaar met veel plezier gewerkt te hebben rolde ik in het basisonderwijs en vervolgens in de kinderopvang. Van Baby en peuter tot B.S.O leeftijd alle leeftijden zijn uniek en uitdagend! Hier viel mij op dat deze "nieuwetijdse kinderen" wel wat handvatten konden gebruiken en zo begon ik mijn kinderyogadocente opleiding.

Na allerlei verschilllende sporten beoefend te hebben rolde ik in de yoga, het is niet te beschrijven wat dit met mij deed. Door mijn werk met kinderen volgde ik de kinderyogadocenten opleiding. Door de verandering bij kinderen, raakte ik zo enthousiast dat ik verschillende Yoga opleidingen/stromingen ben gaan volgen en behaalde. Nadat ik in 2010 het deugdenproject had gevolgd (zie deugdenproject.nl) was ik zo onder de indruk dat ik bij dolfijnnwellness verder ging met de www.deugdenyogaopleiding.nl

 

Opleidingen/stromingen/certififcaten en ervaringsdeskundige!

Kinderobservatieverpleegkundige (in de geestelijke gezondheidszorg)
Dr.Thomas Gordon training
Kinderopvang/Basisonderwijs
H.B.O management opleiding (aan de Leidse Hoge school)
Dolfijnwellness:
Kinderyogaopleiding,  www. deugdenproject.nl Tieneryoga, Kinderyoga/deugden opleiding kleuter/peuter (Marjolein Tiemsta)
Chakraopleidingen: Kinder, Tiener, Volwassen
Kinetic Awareness (Thomas Kortevelyessy, danser/choreograaf)
Babymassage/massage (Sterrenkind  Den Haag)
Hatha Yoga ( www.Deva-Deva.nl )
Deugden-Yoga voor volwassen (www.deugdenyoga.nl)
Reconnection (Eric Pearl) TheReconnection.com
Meditatie/Mindfullness (Meditatie)