KINDERYOGA IS LEUK EN GEZOND!!

Yoga is er opgericht om kinderen in hun totaliteit te benaderen en op speelse wijze te ondersteunen in hun hele ontwikkeling, zodat ze opgroeien tot stevige en evenwichtige volwassen. Je wilt toch ook dat je kind opgroeit en later een stabiel, evenwichtig en gelukkig mens wordt. Iemand die leeft en werkt met passie en plezier. Die de juiste emotionele balans heeft en dit eenvoudig weet toe te passen in zijn of haar verdere leven en leert om iets voor een ander over te hebben, zodat niet het recht van de sterkste overheerst. Iemand die Deugden/Waarden zoals respect, eerlijkheid, zelfvertrouwen, liefde, begrip, moed en verdraagzaamheid weet door te geven in zijn of haar verdere leven. Meer informatie: http:www.deugdenproject.nl/

Voor wie

Ieder kind is uniek, lief en kleurrijk. Bewegen, veiligheid, rust en met je fantasie werken zijn enorm belangrijk voor het kunnen uiten van emoties. We leven in een snelle tijd waarin al veel verwacht wordt van onze kinderen. Er komen veel prikkels op ze af zoals: laptop, tv, sporten, buitenschoolse opvang, presteren, telefoons en nog veel meer.


Onderzoek heeft bewezen dat yoga helpt bij: concentratie, faalangst, pesten, buikpijn, slaapproblemen, sportprestaties, dyslexie, bedplassen, adhd, het maken van je huiswerk... En het leren aangeven van je grenzen! Is het dan niet fijn om een moment rust, balans en evenwicht in het leven van kind toe te passen. Zodat hij of zij zelfvertrouwen, eigenwaarde en een positief zelfbeeld ontwikkeld..

Hoe zien de lessen eruit

Tijdens de les zullen de kinderen vooral plezier ervaren en leren herkennen van de verbinding tussen lichaam en geest. Dit zullen zij leren door middel van de yogahoudingen en oefeningen.We werken in kleine groepjes zodat er altijd individuele aandacht gegeven kan worden.?Verschillende yogahoudingen, creativiteit, muziek/dans, visualisatie en ontspanning- en ademoefeningen zijn aspecten die als een rode draad door de lessen heen lopen. In de lessen werken we ook met: Chineng Qigong, NLP, massage, krachtoefeningen, mandela ontwerpen, de Chakra's en het deugdenspel.?Door de uitdaging en afwisseling van de lessen zullen kinderen voorkeuren en kwaliteiten bij zichzelf leren herkennen en ontwikkelen.

Voor het kind. Wil jij ook leren

Je zo sterk als een leeuw of krijger te voelen?
Of stil te zitten als een kikker
Of de wijsheid van de uil te ervaren
Of het plezier van een dolfijn te hebben

Dit en nog veel meer doen wij met kinderyoga. We werken vaak met thema`s en gaan op avontuur naar de zee, indianen, circus, sprookjes, reizen of op zoek naar je krachtdier. Kinderen gebruiken hierbij hun fantasie en verbeeldingskracht, die aansluit bij de belevingswereld van het kind op dat moment.